Търсене
Close this search box.

Майката – дете, светица, вещица, кралица – Женa

Също като мен. Отне ми доста време, за да го разбера, осъзная и почувствам, чрез болката, бедността, чрез токсичните отношения и обидните думи, чрез паник атаките и накрая любовта.
Преминах един дълъг път на самонаблюдение, себепознание, медитации, сесии, различни видове енергийни практики и книги. Всичко знаех! На теория ми беше ясно, но всеки път тялото ми реагираше на контактите ми с нея. Продължавах да търся, докато в поредното обучения не получих огромното прозрение, че аз се свързвах с моята майчица като нейна майка, спасител, учител, враг, ментор, фитнес инструктор, командир, съдник, отмъстител, приятел, диетолог и каква ли още не, но не и като нейна дъщеря, нейно дете, нейно кръвно творение. Исках да я моделирам, по мой си начин, чрез моите знания, за нейно добро! Колко глупаво и абсурдно звучи! Нали?! Коя съм аз и с кое право? Нямам това право! Но имам друго – правото да бъда слаба, незнаеща, малка, беззащитна, уязвима, напътствана, смирена дъщеря. Простичкото право да бъда само и единствено, нейна дъщеря. Когато дораснах за това осъзнаване, тогава получих и това С-МИР-Е-НИЕ.
Всяко препятствие е урок, всяка трудна ситуация е израстване, ако бъде осъзнато. Така се случи и с мен. Трябваха ми години, за да разбера и простя, първо на себе си и после на нея.
След това обучение, чудото се случи. Не! Тя си е същата, аз се промених! Избрах да обичам нрава ѝ, вредните ѝ навици, грубото държание, манипулативното ѝ поведение и всичките несъвършенства, без защото, просто така от любов. Освободих и разтоварих и двете ни от НЕРЕАЛНИ очаквания! Приех себе си и нея, такива каквито сме – човешки същества, души, мислещи индивиди, жени.
Сега когато съм с нея, всеки път в разговор по телефона, силна прегръдка или спор, аз притихвам, както когато бях на 5. Всеки път си напомням да я гледам с очите на нейното 5 годишно палаво, непослушно, любопитно дете. Само през тези очи мога да я обичам истински, чисто, безрезервно, безусловно по детски, като нейна дъщеря.
Пътят е дълъг, но не безкраен, скъпи ми читателю. Умението на безусловна любов се учи и е успешно, само когато съчетаеш менталното, духовното и физическото в едно. Прилагайки тази проста формула във всички взаимоотношения, които имаш ще постигнеш чудеса във всяка сфера на твоя живот.
Но не забравяй, това е моята истина и гледна точка, за да разбереш дали работи за теб, трябва първо да я изпробваш, не да я приемеш, не да се съгласиш със нея, а да я изпиташ в реалния си живот.
Ако имаш нужда от помощ за да подобриш отношенията си с твоята майка или с някой друг, запиши си час – ето ти линк:
https://desifeodorova.com/…/%d0%bb%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8…/
Сърдечни поздрави
Деси

Съдържание